Hva er minigolf?

Hva er minigolf?

Kanskje kjenner du svaret, men du kjenner nok ikke hele svaret, for mange forbinder minigolf med sol, strand og vann. Minigolf er en topp aktivitet for barnefamilier og barn og ungdom. Du er ute og koser deg med et spennende spill som alle kan være med på, uansett alder! Spillet er lett å forstå og barna er ikke mange år før de får teken på minigolf.

Men minigolf er også en foreningssport for bredde- og eliteutøvere.
Minigolf i forening er en sport mere avansert enn den minigolf, som man spiller på stranden eller for gøy med vennene en gang imellom. Som medlem av en forening bruker man en minigolfkølle og mere enn en minigolfball. Nettop det store utvalg av minigolfballer er en avgjørende forskjell for den spiller som velger å melde seg inn i en klubb. Man kan få meget mere ut av spillet og utvikle spillet. De forskjellige ballene er også et uttrykk for de forskjellige måter som de forskjellige baner spilles på. Minigolfkøllen er ofte også av en bedre standard enn de som man får utlevert i kiosken, hvis man spiller for gøy, og det samme gjelder også ballene. Sporten er avansert via utstyret og de slagteknikker som brukes. Prøv å sammenligne med andre sportsgrener, for eksempel billard, tennis, bordtennis, golf, fotball mv., hvor man til eksempel skrur ballen. Til å begynne med lærer man selvfølgelig først grundslaget, det lette slag, og å spille i forskjellige hastigheter. Alt dette skjer i de lokale klubber. Det skal understrekes at man ikke behøver å være i besittelse av et komplett utstyr, hverken når man starter eller senere i karrieren.

Sporten kan dyrkes av alle grupper, både unge og eldre, piker og gutter og menn og kvinner.

Kanskje det kunne være noe for deg å drive seriøst med minigolf?

Litt om banene.

Minigolf er en sport som spilles med kølle og ball på standardiserte baner.

Det finnes tre forskjellige typer baner, “Filtbaner”, “Europabaner” og “Betongbaner”.

Disse banene kommer opprinnelig fra Sverige, Tyskland og Sveits.

Bildene under viser hvordan disse banene ser ut.

Filtbane

Betongbane

Europabane

Minigolf er en sport for alle, uansett alder og fysisk form. Det er viktig å ha tålmodighet, konsentrasjonsevne, og ballfølelse. Minigolf er en konsentrasjons- sport og kan sammenlignes med biljard, der man må ha veldig nøyaktige treff på kulene. Mange mener at minigolf er en vitenskap, og det er langt på vei riktig. De aktives utstyr består av en kølle og flere baller. Denne sporten er veldig utbredt i Europa, der Tyskland, Sverige og Østerrike er blant de beste landene. Ukjent for de fleste arrangeres Nordisk Mesterskap, Europamesterskap, Verdensmesterskap og Europa-Cup i minigolf, som også Norge deltar i. Norge ligger ennå et stykke bak de beste landene. Norges Minigolf Forbund ble stiftet så sent som i 1985. Til sammenligning ble det Svenske Minigolf Forbundet stiftet i 1937.

Ta gjerne kontakt med klubben for mer informasjon.